Читај ми!

Разбијена завера исламиста у Тунису

Полиција у Тунису открила заверу есктремиста у редовима Салафиста који су планирали бомбашке нападе и атентате.

Туниске власти саопштиле су да су откриле заверу есктремиста у редовима Салафиста који су планирали бомбашке нападе и атентате на неколико утицајних политичких личности.

Министар полиције Лофти бен Џеду изјавио је да је власт осујетила заверу џихадиста и да су напади били планирани у централном делу земље, у близини престонице Туниса.

Циљ завере био је, према речима министра Бин Џедуа, подела Туниса на три емирата.

Туниске власти су ухапсиле 300 људи за које се сумња да су умешани у заверу.

Претпоставља се да се још око 30 терориста скрива у планинском пределу земље, а бегунци су највероватније чланови забрањене групе Ансар ел Шарија.

Најтраженији терориста у Тунису Сеифалах бен Хасин, који је и оснивач Ансар ел Шарија, крије се у Либији где та организација има кампове за обуку, преноси АП.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво