Читај ми!

Суђење бившем председнику Немачке

У новембру почиње суђење бившем немачком председнику Кристијану Вулфу по оптужбама за корупцију.

Суд у немачком граду Хановеру је саопштио да ће у новембру започети суђење бившем немачком председнику Кристијану Вулфу по оптужбама за корупцију.

У саопштењу суда се наводи да је прихваћен захтев тужилаштва за покретање поступка против Кристијана Вулфа, при чему је оптужба ублажена са примања мита на прихватање услуга, пренела је агенција АП.

Суђење ће почети 1. новембра, а Вулф је у априлу одбацио могућност вансудске нагодбе, у склопу које је требало да призна кривицу у замену за новчану казну. Он је тада истакао да жели да на суду спере љагу са свог имена.

Вулф је поднео оставку на место председника Немачке у фебруару 2012. године, након што су се појавиле оптужбе да му је, док је био гувернер савезне државе Доње Саксоније, један пријатељ обезбедио повољан кредит и боравке у хотелу.

Суд у Хановеру је додао да ће се и филмском продуценту и Вулфовом пријатељу, Давиду Греневолду, судити због пружања услуга бившем немачком председнику.

Греневолд је такође одбио вансудску нагодбу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
15° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије