Читај ми!

Серија напада у Ираку

Најмање 48 особa погинулo у неколико одвојених напада широм Ирака.

У неколико одвојених напада у Ираку погинуло је 48 особа, јавља АФП. Међу погинулима је и једно осмогодишње дете, навели су ирачки званичници.

У близини Мосула, побуњеници су поставили лажни контролни пункт, захваљујући којем су заробили и убили пет војника, саопштила је полиција.

У Мосулу је убијен и један продавац, али за сада није познат мотив тог убиства.

У Баладу, на северу Ирака, у експлозији аутомобила бомбе погинуле су три медицинске сестре и један пролазник, а још 13 људи је рањено, укључујући једног ирачког судију, за кога се претпоставља да је био мета напада.

У багдадском насељу Ал Амин, у експлозији аутомобила бомбе на једној пијаци, погинуле су три особе, а 13 људи је рањено, саопштила је полиција.

Још троје цивила је погинуло, а шесторо их је рањено у бомбашком нападу у багдадском насељу Зајона, а две особе су погинуле и седам их је рањено у нападу у трговачком центру области Газалија.

У Мадаину, 25 километара од Багдада, у још једној експлозији аутомобила бомбе убијене су четири особе, а 12 њих је повређено.

У бомбашком нападу у близини Бакубе, погинуо је један осмогодишњи дечак, а 11 људи је рањено.

Више од 3.000 људи погинуло је у насиљу у Ираку у последњих неколико месеци.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара