Читај ми!

Одложено суђење Мубараку

Суђење бившем египатском председнику Хоснију Мубараку, његовим синовима и високим званичницима безбедносних снага одложено за 14. септембар. Суђење лидерима Муслиманске браће, оптуженима за убиство демонстраната, одложено за крај октобра.

Египатски суд је одложио за 14. септембар поновно суђење за убиство и корупцију бившем египатском председнику Хоснију Мубараку, његовим синовима и високим званичницима безбедносних снага, извештава АФП.

Како наводи АФП, Мубарак, који је у четвртак ослобођен из затвора и стављен у кућни притвор, данас је присуствовао суђењу, као и остали оптужени.

Бившем египатском председнику се суди за саучесништво у убиству демонстраната током протеста који су довели до његовог пада после 30 година на власти.

Мубарак (85) је у јуну прошле године по овој оптужници осуђен на доживотну робију, али је, након његове жалбе, у јануару донесена одлука да се суђење понови.

По истој оптужници суди се и бившем министру полиције, шесторици шефова обавештајних служби и двојици Мубаракових синова.

Почетак суђења лидеру Муслиманске браће Мухамеду Бадију и двојици његових помоћника, оптуженима за убиство демонстраната против свргунтог председника Мурсија, одложено је за 29. октобар.

Из безбедносних разлога у суд нису доведена тројица оптужених.

Нове египатске власти кренуле су у обрачун са исламистичким покретом после свргавања председника Мухамеда Мурсија, а хапшење Бадија и других чланова Братства, покренула су најгоре насиље у земљи од арапског пролећа 2011. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 30. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије