Читај ми!

Пијан скочио у реку пуну крокодила

Једног 25-годишњака у Аустралији рептил зграбио и појео, када је пијан скочио у реку Мери, познатој по крокодилима. Истражни тим трага за остацима несрећног купача.

Двадесетпетогодишњака на северу Аустралије зграбио и појео крокодил док се пијан купао у реци познатој по крокодилима, па га је један рептил зграбио и појео, саопштила је полиција државе Северна територија.

Река Мери, у коју је младић ушао, злогласно је станиште крокодила познато по томе широм света, а на одлуку жртве да тамо заплива, по свему судећи, утицао је алкохол.

Жртва и још један човек су са прославе 30. рођендана свог пријатеља отишли да се окупају у реци Мери, а када су пошли назад на обалу, наишао је крокодил дугачак пет метара, рекао је полицијски наредник Џеф Банерт.

"Неколико гостију рођенданске журке видело је како се око тог мушкарца затварају чељусти крокодила и држе га неко време. Онда је нестао са видика", рекао је Банерт.

Како је указао, река Мери је широм света позната као највеће станиште слатководних крокодила на планети.

"Дакле, не плива се у реци Мери", рекао је Банерт и посаветовао туристе који тамо долазе да само гледају и фотографишу, а да се држе подаље од воде.

Када су полиција и специјална јединица за крокодиле стигли у резерват, морали су да убију једног од највећих крокодила икада виђених у том подручју, како би заштитили истражни тим који и даље трага за остацима несрећног купача.

Још није познато да ли је одстрељени крокодил - крокодил убица.

Број крокодила на северном, тропском подручју Аустралије драматично се увећао откако је та врста рептила 1971. година постала заштићена врста. Највише крокодила је управо на подручју Северне територије и они се рекламирају као туристичка атракција.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 30. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије