Читај ми!

Мубарак излази из затвора

Бивши египатски председник Хосни Мубарак могао би данас да изађе из затвора, будући да више нема законских основа за његово задржавање. Тужилаштво саопштило да се неће жалити на одлуку суда.

Египатски суд је наложио пуштање на слободу бившег председника Хоснија Мубарака, пренео је Ројтерс цитирајући судске изворе, што значи да би он могао да изађе из затвора поподне, будући да више нема законских основа за његово задржавање.

Тужилаштво саопштило да се неће жалити на одлуку суда. 

Хоснију Мубараку се судило за корупцију, а оптужбе се тичу навода да је Мубарак примао поклоне од египатског државног дневника Ал-Ахрам.

Медији у Каиру преносе да је његова породица уплатила новац који одговара вредности поклона које је Мубарак наводно примио.

Мубараку се суди и за саучесништво у убиству демонстраната током протеста који су довели до његовог свргавања 2011. године, после 30 година проведених на власти.

Мубарак (85) је осуђен у јуну прошле године на доживотну робију због убијања демонстраната током арапског пролећа, али је после уложене жалбе у јануару ове године донета одлука да се понови суђење.

Суђење је поново почело у мају, али је Мубарак одслужио максималну казну предвиђену за период уочи почетка суђења.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије