Читај ми!

Талас насиља у Ираку, 35 мртвих

Најмање 35 особа, укључујући и 15 цивила, погинуло у серији бомбашких напада и насиља широм Ирака. Више од 3.500 људи погинуло од почетка године у тој земљи.

У серији бомбашких напада и насиљу у Ираку погинуло је најмање 35 особа, међу којима 15 цивила, саопштили су ирачки званичници.

У експлозији шест аутомобила-бомби јужно од престонице погинуло је шест цивила и један полицајац, а рањено је 98 људи.

Још једна бомба погодила је кафић у селу северно од Багдада где је погинуло пет, а рањено 15 људи.

У бомбашким нападима на пијацу и полицијску станицу северно од Багдада погинуле су три особе, међу којима и полицајац, док је девет особа рањено.

Северно од Багдада, у сукобима је погинуло и 16 екстремиста, пренела је агенција АФП.

Наоружани нападачи убили су два полицајца и цивила на северу бомбе, док је један запослени на универзитету погинуо у експлозији бомбе постављене на његов аутомобил.

Ирачки премијер Нури ел Малики обећао је оштрију кампању против екстремиста како би обуставио крвопролиће у земљи у ком је више од 3.500 људи погинуло од почетка године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије