Читај ми!

Спасени имигранти са брода који је тонуо

Власти у Аустралији спасиле више од стотину илегалних имиграната на броду који је почео да тоне у Индијском океану.

Аустралијске власти спасиле су више од стотину илегалних имигранта, када је брод на коме су се налазили почео да тоне у Индијском океану.

Када је послао позив за помоћ, брод са 106 људи је био 120 наутичких миља северно од Божићног острва, рекао је портпарол аустралијске Управе за безбедност пловидбе.

Према званичним подацима, ове године је у Аустралију дошло 18.000 илегалних имиграната већином из југоситочне Азије. Божићно острво једно је од њихових најчешћих дестинација.

Брод са 353 илегална имигранта, који је ишао ка Аустралији, 2001. године је потонуо код Индонезије, када нико није преживео.

Децембра 2010. године, један брод са илегалним имигрантима ударио је у стење и препловио се код Божићног острва. Број жртава није утврђен.

Аустралија је у јулу саопштила да ће затворити границе за илегалне имигранте и да ће их протерети на територију Папуе Нове Гвинеје.

По споразуму Аустралије и Папуе Нове Гвинеје, сви чији захтеви за азил у Папуи Новој Гвинеји буду одбијени, мораће да оду.

Међународна организација за заштиту људских права Амнести интернешенал осудила је ту политику, уз оцену да је то "окретање леђа најугроженијима на свету".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара