Читај ми!

Иранска ТВ: Масакр над Курдима у Сирији?

Побуњеници повезани са Ал Каидом који се боре против сиријских безбедносних снага починили су масакр над курдским становништвом на северу Сирије, преноси иранска ТВ станица Ал-Алам. Према подацима тог медија, убијено је 450 људи, што нису потврдили ни сиријска влада, ни опозиција.

Масакр над курдским становништвом на северу Сирије починили су побуњеници повезани са Ал Каидом који се боре против сиријских безбедносних снага. Они су наводно убили 450 људи, међу којима 120 деце и 330 жена и старих, јавила је иранска ТВ станица Ал-Алам.

Преносећи ове за сада непотврђене извештаје, Раша тудеј је навела да је тај извештај изазвао забринутост међународне заједнице.

Према наводима иранске ТВ станице, припадници Фронта "Џабат ал-Нусра" напали су у понедељак град Тал Абјад, у близини границе с Турском и убили 120 деце и 330 жена и старих.

Та станица је објавила и нецензурисане стравичне снимке са места напада, чија аутентичност не може бити независно потврђена, а Раша тудеј је навела да тај снимак неће објавити из етичких разлога.

Поводом ових навода огласио се руски министар спољних послова Сергеј Лавров који је рекао да се Русија нада да ће Савет безбедности УН осудити тај злочин, истичући да је Москва шокирана тим извештајем.

Комесар УН за људска права Нави Пилај рекла је да се испитује веродостојност тих навода и да ће се, ако се потврде, третирати као ратни злочин.

Ове наводе до сада није потврдила ни сиријска влада, нити опозиција.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво