Читај ми!

Олуја над Чешком

Невреме праћено олујом и пљусковима погодило је целу Чешку. Повређене су четири особе, 10.000 људи остало је без струје, блокиран је железнички саобраћај, један мали авион је оборен, а одложен је и дуго очекивани концерт легендарног бенда "Дип парпл".

Олујни ветар праћен јаким пљусковима који је током ноћи прешао преко целе Чешке, оборио је један мали авион, велико дрво на навијаче у Брну током фудбалске утакмице и повредио четворо људи, а због покиданих електричних водова најмање 10.000 Чеха је без струје.

 

Невреме са ветром орканске јачине и јаким пљусковима захватило је у недељу предвече прво југозапад Чешке и код Домазлица срушило мали авион. На срећу, два пилота у њему су прошла само са лакшим повредама.

У Прагу је невреме синоћ приземљило авионе на међународном Аеродрому "Вацлав Хавел", а диспечери су летове слали у Берлин и Беч.

У Брну, на југу Чешке, олуја је оборила у недељу тополу на навијаче током фудбалске утакмице Збројовке Брно са Спартом из Прага. Повређена су два детета и две жене. Једна жена задобила је тешке повреде главе и у тешком стању је у болници, док су повреде осталих лакше.

Оборене гране и дрвеће зауставили су до јутра саобраћај на 20 пруга широм Чешке.

Ватрогасци су од синоћ излазили на терен у 2.000 интервенција, а најчешће су склањали дрвеће са оштећених кровова, саобраћајница и улица.

Због невремена, за данас је одложен и концерт британске групе "Дип парпл" у замку Славков крај Брна, пошто је јак пљусак почео у тренутку када је 12.000 гледалаца очекивало наступ британских рок легенди, после загревања са локалним бендовима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво