Читај ми!

Тунис, митинг подршке влади

Након масовних протеста опозиције који трају већ недељу дана захтевајући оставку владе Туниса, више десетина хиљада људи окупило се на митингу подршке властима, што је један од највећих скупова од револуције од 2011.

Више десетина хиљада људи окупило се на митингу подршке влади, што је један од највећих скупова од револуције 2011. године.

Учесници скупа у суботу, присталице владајуће партије Енада, извикивали су пароле "Не пучу, да изборима" и окупили су се на тргу Касба у близини канцеларије премијера у престоници Туниса, преноси Ројтерс.

Енада, умерена исламистичка партија, позвала је присталице да дођу на скуп подршке, након масовних протеста опозиције који трају већ недељу дана захтевајући оставку владе.

Премијер Туниса Али Ларајед у суботу је позвао на смиреност присталице и противнике владе који за сутра планирају масовне протесте.

Тунис пролази кроз период појачаних напада исламистичких екстремиста, а опозиција настоји да свргне владу коју предводи умерена исламистичка партија Енахда, преноси Ројтерс.

"Тунису је потребно национално јединство. Позивам на смиреност како би војска и снаге безбедности могле да се боре против тероризма, а не да расипају снагу на протесте", рекао је Ларајед на прес конференцији.

Тунишке снаге безбедности су у петак покренуле офанзиву против исламиста у близини алжирске границе, где је почетком ове седмице убијено осам туниских војника.

Операције војске против исламиста су настављене и јуче.

Опозиција и присталице владе су за овај викенд планирали ривалске митинге, при чему су следбеници владајуће партије Енада најавили "милионски марш".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара