Читај ми!

Посланици верни Берлусконију

Народни посланици и сенатори партије Народа слободе Силвија Берлусконија поднели шефовима посланичких група оставке у знак протеста због правоснажне одлуке суда којом је бивши премијер осуђен на затвор. Неки чланови партије изјавили да су спремни да иду код председника Ђорђа Наполитана и траже "враћање правде".

Италијански медији су јавили да су посланици и сенатори партије Народа слободе (ПДЛ) Силвија берлусконија поднели оставке због пресуде којом је Силвио берлускони осуђен на затвор.

Силвио Берлускони састао се са посланицима своје партије у Риму и дочекан је овацијама.

"Не можемо се уздржати од задатка да спроведемо праву реформу правосуђа и због тога смо спремни за изборе", изјавио је Берлускони, а пренели су неки од учесника.

Сенатор Ренато Скифани и посланик Доњег дома Ренато Брунета најавили су да намеравају да оду код председника Републике Ђорђа Наполитана да му поднесу оставке и да траже "враћање правде".

Анђелино Алфано, министар унутрашњих послова ПДЛ-а у коалиционој влади Енрика Лете, рекао је на састанку да су спремни на оставке да би одбранили свој идеал.

Берлусконија је Касациони суд јуче прогласио кривим за утају пореза и правоснажно осудио на четири године затвора.

Иако је суд прогласио Берлусконија кривим и осудио га на затвор, мале су шансе да бивши премијер Италије заврши у затвору због старости.

Три године је покривено амнестијом, али за преосталу годину Берлускони ће морати средином октобра да одлучи да ли ће је одслужити у кућном притвору или у обављању друштвено корисног рада.

Суд је јуче ипак наложио да се преиспита забрана Берлусконију да се кандидује за било коју јавну функцију наредних пет година.

Берлускони се данас обратио јавности након правоснажне одлуке суда којом је осуђен за утају пореза, оценивши да је невина жртва и да суђење и пресуда немају везе са реалношћу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара