Читај ми!

Талибани напали полицијски конвој, 98 мртвих

Убијена 22 полицајца и 76 талибана и сукобима у источној авганистанској провинцији Нагахар. Талибани напали полицијски и војни конвој лаким и тешким наоружањем.

Авганистански званичници су саопштили да су у сукобима у источној авганистанској провинцији Нагархар убијена 22 авганистанска полицајца и 76 талибана.

Конвој возила полиције и војске који се враћо после операције током које су убијена 16 талибана упао је у заседу, а у сукобу који је уследио убијена су 22 полицајца и 60 талибана, рекли су званичници.

"Изгубили смо 22 храбра полицајца, али побуњеници су научили лекцију. Њихов напад (на конвој) потпуно је одбијен и 60 њихових бораца је убијено", рекао је помоћник шефа полиције Нангархара Масум Кан Хашеми.

Борба између полиције и талибана у области Шерзад трајала је пет сати, рекао је Хашеми и додао да су побуњеници користили лако и тешко оружје у нападу полицијски конвој.

Полиција је навела да је првобитна операција у којој је убијено 16 талибана имала за циљ да помогне једном локалном политичару коме су претили талибани.

Талибани су саопштили да су убили 84 војника и да су изгубили пет својих људи у том окршају.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара