Читај ми!

Асад уверен у победу

Сигуран сам у победу својих снага у грађанском рату, рекао сиријски председник Башар ел Асад. Показали сте храброст у борби против тероризма и импресионирали свет својим отпором, поручио Асад војницима.

Сиријски председник Башар Асад је "убеђен у победу" над побуњеницима који се већ две године боре да га свргну с власти.

"Да нисмо сигурни у победу, не бисмо могли да се одупремо и наставимо борбу после више од две године агресије", навео је Асад у поруци за Дан војске, коју је пренела државна телевизија.

Како преноси агенција Сана, Асад је поручио војницима да "има поверења у њих да ће извршити националну мисију која им је поверена".

"Показали сте храброст у борби против тероризма и импресионирали цео свет својим отпором...у једном од најбруталнијих и најсвирепијих ратова у модерној историји", оценио је сиријски председник, преноси АФП.

Његова порука уследила је пошто су снаге поново преузеле кључни део стратешки важног града Хомс у понедељак, после скоро једномесечних борби.

У сукобу који траје више од две године, владине снаге уз помоћ ваздушних јединица и вишемесечне подршке либанског Хезболаха, боре се против лоше наоружаних побуњеника, потпомогнутим из иностранства.

Према подацима УН, у том сукобу погинуло је више од 100.000 људи.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво