Читај ми!

Италија, аутобус слетео са надвожњака

Tридесет девет особа погинуло, а 10 повређено на југу Италије када је аутобус слетео с надвожњака високог 30 метара. Међу погинулима има и деце. Тужилаштво у Авелину отворио истрагу о несрећи. У Италији сутра Дан жалости.

У саобраћајној несрећи која се догодила када је аутобус слетео с надвожњака високог 30 метара на југу Италије 39 особа је погинуло, а 10 је повређено. У Италији је сутра проглашен Дан жалости.

Спасиоци наводе да је аутобус, пре слетања с надвожњака, ударио неколико возила.

Светлећи знаци у близини Авелина, код Напуља, упозорили су на успорени саобраћај на аутопуту А116, великом аутопуту дуж јужне Италије, изјавили су полиција и званичници.

Они су рекли да изгледа да је возач аутобуса изгубио контролу над возилом из још неутврђених разлога.

Аутобус се кретао "великом брзином и са отвореним предњим вратима", саопштила је италијанска полиција, истакавши да узрок несреће још није утврђен, али да би то могао бити механички квар.

Радници још покушавају да поврате тахограф на коме су забележени брзина, километража и време.

Ватрогасци су извукли тела погинулих из смрсканог аутобуса, а неколико тела је било испод аутобуса, известили су италијански медији.

Једанаест особа је пребачено у болницу, али је једна касније подлегла повредама. Још једна се налази у критичном стању. За сада није познато да ли је још неко преживео осим њих, нити да ли има несталих. Возач је такође погинуо, преноси АФП.

Спасиоци су електричним тестерама секли аутобус и повремено су се заустављали да би чули да ли неко евентуално зове у помоћ.

Према извештајима, у аутобусу се налазило 49 људи у тренутку када је пао са надвожњака у клисуру поред шумовите области.

Премијер Италије Енрико Лета изјавио је саучешће породицама страдалих.

"Ова трагедија, жртве и њихове породице дубоко су погодили целу нацију. Нажалост, оно што се догодило ноћас оставиће дубоке ране породицама и целој земљи. У име Владе Италије изражавам саучешће породицама погинулих", рекао је Лета.

Тужилаштво у италијанском граду Авелину је после несреће отворило истрагу о убиству из нехата, јавили су италијански медији.

Како је јавила агенција Анса, биће истражено да ли је за синоћну несрећу одговоран возач аутобуса који је погинуо, какво је било стање аутобуса и какав је квалитет заштитне ограде дуж ауто-пута коју је аутобус пробио.

Полиција је већ запленила документа аутобуса у седишту предузећа којем припада.

Биће проверено и да ли је возач био под дејством дроге или алкохола. Један од повређених путника је рекао да возач није успео да обузда аутобус пошто је експлодирала једна од гума. 

То је једна од најтежих саобраћајних несрећа у последњих неколико година у Европи. У марту прошле године у Швајцарској је у једној саобраћајној несрећи погинуло 28 људи, међу којима 22 деце.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво