Читај ми!

Синај, експлозија аутомобила-бомбе

Тројица терориста погинула у експлозији аутомобила-бомбе у близини полицијског центра за обуку на Синајском полуострву у Египту. Командант војске позвао Египћане на масовне митинге како би добио подршку за обрачун са "тероризмом и насиљем".

У експлозији аутомобила-бомбе у близини полицијског центра за обуку на Синајском полуострву у Египту погинула су тројица терориста, јавила је државна телевизија.

Експлозија се догодила у граду Ариш, на северу полуострва, где је насиље исламистичких милитантних активиста ескалирало откако је председник Мухамед Мурси збачен са власти 3. јула, навела је египатска телевизија, а преноси Ројтерс.

У нападу екстремиста који је раније данас изведен у близини истог града на Синају убијен је један египатски војник, истог дана када је командант египатске војске Абдел Фатах ел Сиси позвао Египћане на масовне митинге широм земље како би добио подршку за обрачун са "тероризмом и насиљем".

Жртва напада преминула је од рањавања у груди пошто су наоружани нападачи отворили ватру на војни контролни пункт у близини града Ариш у египатској покрајини Северни Синај, саопштили су безбедносни званичници, а пренео АФП.

Од свргавања исламистички оријентисаног председника Мухамеда Мурсија 3. јула, екстремисти су неколико пута напали контролне пунктове полиције и војске и убили најмање 20 људи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара