Читај ми!

Ирак, напади на затвор и војни конвој

Најмање 66 особa убијене у Ираку у нападима на затворе и војни конвој. Екстремисти покушали да ослободе затворенике. Од почетка априла у нападима широм Ирака погинуло више од 2.000 људи

У одвојеним нападима екстремиста у Ираку убијено више од 60 особа, саопштили медицински извори.

У нападу на озлоглашени затвор Абу Граиб и на затвор Таџи северно од Багдада с циљем ослобађања затвореника, убијено је најмање 20 припадника ирачких снага безбедности и 21 затвореник, саопштили су званичници, пренела је агенција АФП.

Из полиције су навели да је седам затвореника побегло из Абу Граиба током сукоба и да су касније ухапшени, док џихадисти тврде да је на хиљаде затвореника ослобођено.

Други координасани напад извршен је на затвор у Таџи синоћ, северно од Багдада, и трајао је око 10 сати, па је војска хитно упутила појачање.

АФП наводи да је ирачка полиција саопштила да је јутрос ситуација стављена под контролу у оба затвора.

У одвојеном, самоубилачком бомбашком нападу на војну патролу на северу Ирака, погинуло је 25 особа, изјавили су полицијски и здравствени званичници.

Нападач је рано јутрос ударио својим аутомобилом напуњеним експлозивом у патролу у граду Мосул, при чему је погинуло девет војника и три цивила.

Мосул, који се налази 360 километара северозападно од Багдада, једно је од највећих жаришта сукоба у Ираку.

Од почетка априла у нападима широм Ирака погинуло је више од 2.000 људи, што је најсмртоноснији талас насиља за последњих пет година.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво