Крвопролиће у Сирији

Најмање 49 особа убијено из заседе војске сиријског председника, у предграђу Дамаска Адри, саопштили опозициони активисти. Приликом гранатирања северозапада земље страдало најмање 18 особа, међу којима има жена и деце.

Војска сиријског председника Башара ел-Асада из заседе убила најмање 49 људи, у стратешком предграђу Дамаска Адри, саопштили су опозициони активисти, који су раније известили да је у гранатирању северозапада земље убијено најмање 18 цивила.

Последње крвопролиће одиграло се уочи посете потпредседника Владе Кадрија Џамила Москви, који би сутра у Русији требало да разговара са шефом руске дипломатије Сергејем Лавровом о могућностима за окончање 28-месечног сукоба у Сирији.

Подаци сиријске Опсерваторије за људска права, мреже активиста и медицинских извора показују да је у бомбардовањима и сукобима у тој земљи, само током данашњег дана, погинуло најмање 100 особа.

У гранатирању покрајине Идлиб, на десетине људи је рањено, а активисти су прогласили да се тамо догодио масакр, поставивши видео снимак на којем су приказани људи како односе мртве и рањене, пренео је АФП.

Директор Опсерваторије Рами Абдел Рахман рекао је да су снаге режима отвориле ватру на главној пијаци у месту Ариха, с позиција које контролишу из околине града, покушавајући да протерају побуњенике који држе центар.

У области Адра у Дамаску, у жестоким борбама с војницима, погинуло је најмање 49 побуњеника и један члан елитне Републиканске гарде.

Адра је тачка на којој се улази на градски трг Абасијин, место неколико напада побуњеника последњих месеци.

Како преноси агенција САНА, војска је "заробила неколико терориста, припадника исламистичког Ал-Нусра Фронта", западно од Адре.

Опсерваторија наводи да су борбе вођене и у другом по величини граду и комерцијалном центру Алепу и оближњем међународном аеродрому и војној бази Наираб.

Раније данас, опозициони активисти су саопштили да је сиријска војска убила 13 чланове једне породице, укључујући шесторо деце, у селу Бајда.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво