Читај ми!

Истрага удеса јужнокорејског боинга

Јужнокорејски боинг 777 није имао механичких проблема, први је резултат истраге несреће на аеродрому у Сан Франциску, у којој су погинуле две Кинескиње, а повређена је 181 особа.

Јужнокорејски авион боинг 777 компаније "Ејжиана ерлајнс", који је имао удес приликом слетања на аеродром у Сан Француску, био је стар само седам година и није имао никаквих механичких проблема, изјавио је извршни директор тог авиопревозника Јун Јунг-Ду.

"Купили смо тај авион у марту 2006. године и колико нам је познато није имао никаквих механичких проблема или проблема с мотором", рекао је он на конференцији за новинаре и додао да су погинула два путника кинеске националности.

Јужнокорејско министарство саобраћаја саопштило је да је један пилот имао више од 10.000, а други више од 9.000 сати лета.

Настрадале су кинеске држављанке, док је тешко повређено скоро 50 људи. Погинуле су Ванг Линђиа и Је Менгуајн, обе старе по 16 година, јавила је телевизија Си-Ен-Ен. Њихова тела су пронађена поред олупине срушене летелице.

Међу 291 путником био је 141 кинески држављанин, 77 Јужнокорејаца, 61 Американац и неколико Јапанаца и Француза, наводи америчка телевизија.

Фокс Њуз телевизија јавља да је од 307 путника и чланова посаде, 181 особа примљена у болницу, док се једна особа води као нестала. Један од путника са лета Бенџамин Леви рекао је за КНТВ да је капетан летелице почео да спушта авион пребрзо и превише ниско.

"Били смо на удаљености од око пет до десет метара изнад водене површине када је пилот почео да га спушта веома ниско. Када је то схватио, додао је гас у покушају да га исправи, али било је касно. Ударили смо прилично јако о земљу, онда се поново уздигли и поново ударили у писту", испричао је овај путник.

О свему је обавештен и амерички председник Барак Обама који је у Кемп Дејвиду и детаљно му јављају нове информације везане за удес, саопштила је Бела кућа.

Тим Националног одбора за безбедност саобраћаја отпутовао је у Сан Франциско ради истраге целог случаја, при чему је Боинг обећао да ће пружити техничку помоћ у истрази.

Велики број летова за Сан Франциско преусмерен је на друге аеродроме.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара