Читај ми!

Срушио се "боинг 777" у Сан Франциску

Две особе су погинуле, а више од 60 је повређено када се "Боинг 777" запалио приликом слетања на аеродром у Сан Франциску. У авиону било 292 путника и 16 чланова посаде.

Авион компаније Ејзиана Ерлајнс "Боинг 777" из Сеула срушио се приликом слетања на аеродром у Сан Франциску. Две особе су погинуле, а 61 је повређена, јавља локална телевизија КТВУ.

За сада се не зна узрок пада авиона, а телевизије су уживо пренеле снимке авиона у пламену.

Бројни очевици наводе да се авион приближио писти под необичним углом, а затим се чуо снажни удар.

Авион је летео на редовној линији Сеул- Сан Франциско.

Новинар "Скај њуза" извештава о томе да је управо реп авиона био проблем приликом слетања, а да је ватра захватила авион кад је био на писти.

На место пада одмах су дошли ватрогасци. На снимцима се види густ црни дим који се вије из летелице, док су се путници спуштали низ тобоган за евакуацију.

У авиону је било 292 путника и 16 чланова посаде.

Си-Ен-Ен преноси јављање једног путника који је на Твитеру написао: "Управо смо се срушили код Сан Франциска. Реп авиона се одвојио. Чини се да је већина добро. Ја сам у реду. Надреално".

"Боинг 777" други је највећи авион јужнокорејеске компаније и може да превезе око 300 путника.

"Ејзијана" је друга по величина авио-компанија у Јужној Кореји.

То је други случај да се авион типа "боинг 777" срушио. Претходно, то се догодило 2008. године у близини лондонског Хитроа, а само један од 152 путника тада је теже повређен.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара