Читај ми!

Хуманост перуанских таксиста

Око 300 таксиста осветлило писту у Перуу, како би авион са троје болесника, међу којима и новорођенче, могао да полети за болницу. Таксисти су осветлили писту својим мотоциклима.

Више стотина перуанских таксиста на мотоциклима дошло је да осветли писту како би авион с троје тешких болесника - бебом, мајком и једним младићем могао полетети за болницу.

Водитељ локалне радио станице у Контамани, једном од најсиромашнијих подручја у Перуу, позвао је таксисте да дођу и осветле писту како би авион превезао троје тешко болесних људи до болнице.

Убрзо је, из околних места градића који има око 26.000 људи, стигло око 300 таксиста који су осветлили писту.

"Наши људи су људи са срцем", рекао је водитељ након што су болесници смештени у болницу.

Њихов градић нема болницу, ни осветљену писту, па авиони саобраћају само дању.

Најближа болница је у Пукалпи, која је удаљена 18 сати вожње бродом по реци.

У авиону су биле беба стара два дана, њена мајка и седамнаестогодишњи младић који је, како јавља перуанска штампа, преминуо од последица болести, јер је предуго чекао помоћ.

Животи тридесетједногодишње мајке и бебе били су угрожени због тешког порођаја.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије