Читај ми!

Мјанмар, ђаци страдали у пожару

Погинуло 13 дечака у пожару који је избио у исламској верској школи у Мјанмару. Деца су се угушила, јер нису могла да искоче кроз прозоре на којима су челичне решетке. Претпоставља се да је узрок пожара квар на инсталацијама.

У пожару који је избио у исламској верској школи у Мјанмару угушило се 13 дечака. Иако је првобитна информација била да је узрок пожара квар на електро-инсталацијама, касније је саопштено да још није познато шта је изазвало пожар.

Мјинт Аунг из ватрогасне бригаде рекао је да су пожар угасили, али да "постоји доста претпоставки о узроку пожара".

Надлежни претпостављају да је пожар избио испод степеништа где су смештене електричне инсталације. 

Дечаци, старости од 13 до 14 година, у тренутку избијања пожара били су у спаваоници.

Домар Је Наунг каже да су ђаци настрадали, "јер нису могли да искоче кроз прозоре на којима су челичне решетке". Исламски интернат је био закључан због верских сукоба и ванредних безбедносних мера.

Иначе, сукоби између будиста и муслимана су чести. У верским сукобима будиста са мањинским муслиманима у граду Меиктили, половином марта погинуло је више од 40 људи.

Серија етничких сукоба на западу и у централном делу Мјанмара бацила је сенку на настојања цивилних власти председника Теин Сеина да уведе демократију у земљи и привуче потребне инвестиције како би подстакли привредни развој најзаосталије земље Азије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара