Најкрвавији месец од почетка рата у Сирији

Више од 6.000 људи убијено током марта у Сирији, што је највећи број жртава погинулих током једног месеца од почетка побуне у тој земљи.

Током марта у Сирији је убијено више од 6.000 људи, што је највећи број жртава погинулих током једног месеца у тој земљи од почетка побуне против њеног режима пре две године, подаци су сиријских активиста за заштиту људских права.

Како је навела сиријска Опсерваторија за заштиту људских права, најмање 6.005 људи погинуло је у марту. Међу њима је 2.080 цивила, укључујући 298 деце млађе од 16 година и 291 жена.

Најмање 2.074 жртве су побуњеници који се боре против режима председника Башара eл Асада, а 1.464 погинулих су припадници владиних снага.

Међу побуњеницима који су погинули има и 588 особа чији идентитет та група не може да утврди јер је међу њима велики број бораца који нису из Сирије.

Према подацима УН из јануара, од почетка устанка у тој земљи у марту 2011, више од 70.000 људи убијено је у сукобима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара