Читај ми!

Сукоб са џихадистима у Малију

У сукобима војске и џихадиста у граду Тимбукту у Малију, двојица герилаца убијена, а четири малијска војника рањена.

Двојица џихадиста су убијена, а четири малијска војника рањена у сукобима у граду Тимбукту, на северу Малија, рекао је један од официра малијске војске.

Према његовим речима, војници су помагали француским трупама, а борбе су још у току, пренео је АФП.

Исламисти и сепаратистички Туарези заузели су север Малија пре годину дана, искористивши вакуум који је настао после пуча, а Француска је у јануару послала трупе у Мали како би спречила напредовање исламистичких снага ка престоници Бамаку.

Након што су истерани из упоришта Тимбуктуа и других малијских градова, исламисти су се повукли у пустињу и планине одакле изводе герилске нападе на француске, малијске и чадске војне снаге.

Генерални секретар УН Бан Кимун рекао је да би за мисију одржавања мира у тој земљи било потребно око 11.200 војника УН, а да би "паралелне" војне снаге морале да наставе да се боре против радикалних исламиста.

У међувремену, француски војници на Малију почели су јуче са предајом владиним снагама седам тона оружја заплењеног у бившим базама џихадиста у планинама Ифогас на североистоку земље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара