Читај ми!

Швајцаркиња силована у Индији

Група од осам мушкараца силовала швајцарску држављанку која је са супругом путовала бициклом кроз централну Индију. Приведено 13 мушкараца, а шесторица су пуштена одмах после саслушања.

Швајцаркињу која је са супругом бициклом путовала кроз централну Индију, силовала је група од осам мушкараца, саопштила је полиција.

Приведено је и саслушано 13 мушкараца у вези с нападом, а шесторица њих је одмах пуштена. Напад се десио у петак вече, у шуми у индијској држави Мадја Прадеш, где је пар камповао.

"Мушкарци су пребили пар и силовали жену, а украли су им и мобилни телефон, лаптоп и 10.000 рупија (185 долара)", рекао је локални полицијски званичник.

Швајцарци нису задобили веће повреде, а тридесетдеветогодишња жена је смештена у болницу у оближњем граду Гвалиор.

Швајцарско министарство спољних послова је позвало индијске власти да "учине све да брзо нађу извршиоце напада".

Влада Шварјцарске је прошлог месеца издала путничко обавештење за Индију у којем се упозорава на "све већи број силовања и других сексуалних прекршаја" у тој земљи.

У Њу Делхију је у децембру једна девојка силована и пребијена у аутобусу у покрету, после чега је подлегла повредама. То је изазвало масовне протесте широм земље којима се од власти захтевала боља заштита жена.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво