Читај ми!

Иранци јурили америчку летелицу

Ирански ловац покушао да обори америчку беспилотну летелицу. Oд тога je одустао када су се појавила два авиона америчког ваздухопловства, саопштио Пентагон. Инцидент се догодио у међународном ваздушном простору.

Ирански борбени ловац Ф-4 покушао је да обори америчку беспилотну летелицу, али је од те намере одустао када су се на небу појавила два америчка ловца.

Према саопштењу Пентагона, није било ватреног окршаја између иранског и америчких авиона.

Инцидент се догодио у међународном ваздушном простору и показује како је лако да због варнице дође до сукоба две земље.

Портпарол Пентагона Џорџ Литл рекао је да се у једном тренутку ирански авион Ф-4 нашао на око 25 километара од дрона који се налазио у рутинском осматрачком лету.

Сличан инцидент догодио се и у новембру прошле године, када је ирански ловац пуцао на ову врсту летелице, што је проузроковало оштар протест САД.

Месец дана после, Иранци су успели да се докопају шпијунске дрон летелице "сентинел" пошто је она пала на територију Ирана.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво