Читај ми!

Порт Саид кључа

Најмање четворо људи, укључујући два полицајца, погинуло у нередима у египатском граду Порт Саиду. Демонстранти бацали молотовљеве коктеле на полицију. Генерални штрајк у Порт Саиду траје више од 15 дана.

У току ноћи најмање четворо људи, укључујући два полицајца, погинуло је у сукобима између полиције и демостраната у египатскм граду Порт Саиду, на Суецком каналу, саопштило је египатско министарство унутрашњих послова.

У сукобима који су почели у недељу, након што су власти те земље одлучиле да преместе затворенике који чекају пресуду због учешћа у прошлогодишњим немирима с трагичним последицама на једној фудбалској утакмици, такође је повређено најмање 420 људи, пренела је агенција Франс прес.

Двојица полицајаца су усмрћена пуцњима у главу и врат, изјавио је један званичник Министарства.

Из службе безбедности су раније саопштили да су демостранти бацали каменице и молотовљеве коктеле на једну полицијску станицу у Порт Саиду, захваћеним генералним штрајком који је ушао у трећу недељу, на шта је полиција одговорила бацањем сузавца.

Министарство унутрашњих послова навело је да је одлучило да премести затворенике из Порт Саида, укључујући преосталих 39 оптужених за крваве нереде на фудбалској утакмици у фебруару прошле године, како би се избегли немири.

Судска пресуда за тих 39 оптужених се очекује следеће суботе, пошто је у јануару 21 учесник тих нереда добило смртну казну, што је изазвало жестоке сукобе у којима је убијено најмање 40 људи.

Становници Порт Саида и других градова на Суецком каналу већ одавно се жале да их Каиро маргинализује.

У прошлогодишњим нередима на тој фудбалској утакмици погинуло је 74 људи, углавном навијача гостујућег тима из Каира, што је појачало изолацију Порт Саида, тврде житељи тог града.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије