Читај ми!

Отровали, па убили 17 људи у Авганистану

Талибански екстремисти отровали, а потом убили 17 људи док су спавали у станици локалне полиције на истоку Авганистана, рекао званичник владе у провинцији Газни. Није познато како су талибани омамили полицајце.

У локалној полицијској станици на истоку Авганистана талибански екстремисти су отровали, а затим убили 17 људи док су спавали, изјавио је званичник владе у провинцији Газни.

У нападу је убијено 10 припадника авганистанске локалне полиције која се брине за безбедност у округу и седам њихових пријатеља цивила, рекао је провинцијски гувернер, Муса Хан Акбарзада.

То је други такав напад у последње време на чијој мети су биле безбедносне снаге Авганистана.

Није јасно како су екстремисти успели да омаме људе у станици, пре него што су их убили, рекао је званичник владе у провинцији Газни.

Портпарол талибана Забиулах Муџахид преузео је одговорност за напад у округу Андар. Он је у телефонској изјави агенцији АП рекао да су нападачи убили 17 људи док су спавали, али је оповргао да су претходно отровани.

И гувернер провинције Газни је одбио да потврди наводе о тровању. Становници Андара узели су прошлог пролећа оружје у руке и истерали побуњенике. Они нису радо прихватали ниједан спољни ауторитет, били то талибани, авганистанска влада или НАТО снаге.

Слабо обучене снаге локалне полиције, које су у надлежности министарства унутрашњих послова, имају задатак да помогну да се осигура безбедност у удаљеним областима.

Председник Хамид Карзаи, међутим, изразио је забринутост да би без пажљивог одабира, тај програм могао да се претвори у наоружавање локалних силеџија, проблематичних људи и криминалаца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара