Медведев: Нема Хладног рата са САД

Не постоји Хладни рат између Русије и САД, а нема ни основа за његово покретање, иако су односи међу земљама подложни периодичним погоршањима, сматра руски премијер Дмитриј Медведев.

Руски премијер Дмитриј Медведев рекао да не постоји Хладни рат између Русије и САД, а нема ни основа за његово покретање, иако су односи међу земљама подложни периодичним погоршањима.

У интервјуу за бразилску телевизију Глобо, који преноси руски дневних Вједомости, Медведев је рекао да верује да могућност захлађења односа са САД може да зависи од администрације која је на власти, управљачких тимова или од позиције парламента.

Руски премијер је навео пример укидања тзв. "Џексон-Ваник" амандмана, који је представљао анти-совјетски документ и с друге стране неочекивано изгласавање тзв. "акта Магницки", једног очигледно исконструисаног, анти-руског документа, на који је Русија морала да узврати.

Али, како је рекао, нема дубљих, значајних разлога за Хладни рат.

На питање шта да мисли грађанин Бразила о Русији информишући се преко медија о пресуди панк групи "Пуси рајот" или дискусији о томе да се забрани геј пропаганда, Медведев је одговорио да Бразилци не треба о Русији да суде само на основу извештаја медија, већ да дођу у Русију, да виде како стварно стоје ствари, какве су друштвене тенденције, да ли Руси могу слободно да изнесу своје мишљење, да ли има проблема са слободом говора или неким другим слободама.

"Дођите и видите својим очима", поручио је Медведев Бразилцима. Он је такође позвао и бразилске инвеститоре да улажу у Русију.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара