Читај ми!

Папа: Бог ме позвао

Папа Бенедикт Шеснаести рекао у свом последњем недељном обраћању уочи најављене оставке следеће седмице, да је увек следио Божје жеље и да не напушта Римокатоличку цркву иако се повлачи.

Бог ме позвао да се посветим животу у молитви и медитацији, а одлука да се одрекнем понтификата не значи да напуштам цркву, рекао је папа Бенедикт Шеснаести у последњем недељном обраћању верницима на Тргу светог Петра.

Говорећи пред више од 100.000 верника из целог света, папа је истакао да ће наставити да служи са истом љубављу и подједнако ревносно као до сада.

На Тргу испуњеном десетинама хиљада верника и посетилаца било је бројних застава Италије, Шпаније, Бразила, Немачке, Пољске. Многи верници носили су транспаренте с натписима "Свети Оче волимо те", "хвала Светости" и "Вива ла папа".

У кратком обраћању после молитве, папа је рекао да је ово за њега и цркву "посебан тренутак".

Бог ме позвао да се попнем на гору и да се још више посветим молитви и медитацији. То не значи да напуштам цркву. Напротив, ако то Бог тражи од мене, то је зато да бих могао да наставим да јој служим са истом љубављу и подједнако предано као до сада, али на начин који више одговара мом добу и снази, рекао је папа.

Папа ће се 27. фебруара још једном срести са верницима на општој аудијенцији средом, када се очекује да ће на Трг светог Петра поново доћи више од 100.000 верника.

Последњег "радног дана", 28. фебруара, у 11 сати Бенедикт Шеснаести ће се у дворани Клементини у апостолској палати поздравити са кардиналима, а у 17 часова хеликоптером ће се из Ватикана пребацити у папинску палату у Кастелгандолфу, поред Рима.

Последњи дани папиног понтификата протичу у напетој атмосфери због писања италијанских медија о корупцији, крађама и хомосексуалним лобијима у Ватикану.

Света Столица оптужила је медије да шире "лажне и штетне" информације и осудила "жаљења вредан покушај" утицаја на кардинале, који ће се наредног месеца састати на конклавама да би изабрали новога папу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара