Читај ми!

У протестима у Мадриду 45 повређених

Повређено 45 особа у нередима на протестима против мера економске политике шпанске владе у Мардиду. Полиција привела 40 радикалних демонстраната који су по завршетку протеста уништавали јавну имовину. Мадридски протест део је великих демонстрација широм земље.

У нередима који су избили после синоћних протеста против мера економске политике владе Маријана Рахоја у Мадриду, повређено је 45 особа од чега 12 полицајаца, а приведено је 40 радикалних демонстраната.

Како је саопштила мадридска полиција, протест је у целини протекао без инцидената, а нереди су почели када је већина демонстраната почела да се разилази.

Радикално настројени демонстранти су тада почели да пале аутомобилске гуме и канте за смеће, ломећи столице и столове у кафеима, због чега је полиција употребила пендреке, пренео је Итар-Тасс.

У суботу је десетине хиљада Шпанаца у 80 градова учествовало у акцијама протеста против владине економске политике, а најмасовнији марш био је организован у Мадриду.

Руска агенција преноси да демонстранти сматрају да је притисак међународног тржишта, задуженост земље и корупција изазвали највећу кризу последњих деценија.

"Овај дан није изабран случајно. Пре 32 године Шпанци су изашли на улицу да би заштили демократију од војске, сада се боримо против самовоље финансијера", саопштили су организатори из Грађанског таласа, на чији позив је у протестима учествовало више од 300 различитих група и организација.

Демонстрације у Шпанији су постале редовна појава откако је конзервативна влада усвојила мере ради смањења буџетског дефицита.

Шпански премијер Маријано Рахој увео је највећа кресања буџета покушавајући да убеди инвеститоре да Шпанија може да се извуче из кризе без међународне помоћи.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара