Читај ми!

Иран оборио беспилотну летелицу

Револуционарна гарда Ирана тврди да је оборила једну беспилотну летелицу на југу земље током своје војне вежбе. Није прецизирано да ли је оборена летелица америчка, већ само да је "непријатељска".

Иранска Револуционарна гарда саопштила је да је оборила једну беспилотну летелицу на југу земље током своје војне вежбе.

Званична иранска новинска агенција ИРНА пренела је изјаву генерала Хамида Шархеилија који је рекао да је једна његова јединица ухватила сигнал са једне од летелица у близини иранског ваздушног простора.

Војска је потом оборила летелицу у близини града Сирџана, где су се одржавале тродневне војне вежбе и где је била проба иранских беспилотних летелица укључујући и оне са самоуништењем.

Генерал Шархеили, који је портпарол Републиканске гарде, није навео да ли је оборена летелица америчка, већ је само рекао да је "непријатељска".

Иранска војска до сада је више пута саопштавала да је обарала беспилотне летелице изнад своје територије, укључујући ту и најнапреднији амерички модел "РQ-170 Сентинел".

Иначе, Иран је испробао нове беспилотне летелице које су описане као самоубилачке и могу да полете са подморница, јавили су ирански медији. Летелице су испробане током војне вежбе која је данас почела на југу земље.

Командант иранске морнарице Хабиболах Сајари саопштио је да његове снаге располажу беспилотним летелицама које могу да буду лансиране са подморница, пренела је агенција Анса.

Он је рекао и да су такве летелице у стању да изводе дефанзивне и офанзивне мисије, као и извиђање.

Иранска Револуционарна Гарда почела је данас тродневну копнену и ваздушну војну вежбу са циљем да побољша спремност.

На телевизији су приказани тенкови и артиљерија како нападају позиције хипотетичког непријатеља, пренео је АП.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара