Читај ми!

Мурси померио датум избора

Египатски председник Мухамед Мурси променио датум предстојећих парламентарних избора на 22. април, након што су то тражили хришћански посланици – Копти.

Парламентарни избори у Египту померени су на 22. април са првобитног заказаног датума - 27. априла, саопштио је портпарол председника Мухамеда Мурсија.

Председник је променио датум предстојећих парламентарних избора у земљи, након што су то тражили хришћански посланици - Копти, преноси Ројтерс.

Припадници коптске мањине су имали примедбу на датум избора 27. април па надаље, јер би фазно гласање било обављано и током њиховог верског празника - Ускрса.

"Председник је прихватио примедбе Копта", рекао је посланицима председник Савета шуре Ахмед Фахми.

Председник Мухамед Мурси расписао је у четвртак парламентарне изборе, обелоданивши да ће они бити одржани од краја априла до јуна, у четири етапе.

Како је наведено у председничком декрету, народна скупштина ће одржати конститутивну седницу 6. јула, пренео је Ројтерс.

Мурси и Муслиманска браћа, чију подршку ужива, надају се да ће изборима бити окончан буран период политичке транзиције у Египту, обележен и таласима насиља које је препрека председниковим настојањима да оживи економију у кризи.

Избори ће, међутим, бити одржани у земљи у којој су, према оцени британске агенције, више него икада приметне поделе између исламистичких партија, које су освојиле највише гласова на општим изборима после свргавања дугогодишњег лидера Хоснија Мубарака 2011. и секуларне опозиције која и даље групише своје редове.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара