Папа: Молићу се за Италију

Папа Бенедикт Шеснаести кардиналима у Ватикану обећао ће им остати "духовно близак", након што следеће недеље ступи са дужности. Дан пре последње недељне молитве, папу је посетио италијански председник Ђорђо Наполитано.

Римски папа Бенедикт Шеснаести поручио је врховним поглаварима у Ватикану да ће задржати "духовну блискост" са њима и после оставке коју ће поднети следеће недеље, након окончања једнонедељног духовног повлачења у Ватикану.

Папа се захвалио помоћницима на помоћи коју су му пружили осам година током којих су "компетентно, са љубављу и вером" радили уз њега.

"Ова захвалност ће остати са мном и мада се наша спољашња видљива заједница приближава крају, остаје духовна блискост, остаје велико заједништво у молитви", рекао је папа.

Папа Бенедикт Шеснаести је члановима Римске курије, административног апарата Свете столице, рекао да је лепота Божјег стварања у томе ''што му стално противрече зло овога света, патња и корупција".

"Као да зло стално хоће да укаља постајање како би противречило Богу и учинило његову истину и лепоту непрепознатиљивом", каже папа.

У последњој аудијенцији једног шефа државе код папе је био италијански председник Ђорђо Наполитано.

Како преносе медији, у "емотивном разговору" са Наполитаном папа је рекао да ће се "молити за Италију".

Папино духовно повлачење, период молитве у Апостолској палати у Ватикану, почело је у недељу током периода покајања у хришћанском календару, уочи ускршњих прослава, преноси АФП.

Очекује се да ће се сутра на тргу Светог Петра окупити десетине хиљада верника када ће Бенедикт одржати последњу недељну молитву.

Папа је најавио да ће поднети оставку у четвртак зато што више нема телесну и менталну снагу да настави са спровођењем дужности у модерном свету.

На Дан опроштаја с Бенедиктом Шеснаестим, у среду, папа ће се последњи пут као римокатолички поглавар обратити верницима.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије