Читај ми!

Филмска пљачка дијаманата у Белгији

За три минута наоружани пљачкаши на аеродрому у Бриселу украли из пртљажника једног авиона сандук с дијамантима вредним 37 милиона евра.

Наоружани пљачкаши украли су током спектакуларне пљачке сандук са дијамантима из швајцарског путничког авиона на аеродрому у Бриселу, јавила је белгијска државна телевизија ВРТ.

Вредност дијаманата који су украдени на аеродрому у Бриселу износи 37 милиона евра, саопштио је Светски центар за дијаманте у Антверпену.

"Реч је о брушеним и небрушеним дијамантима из Антверпена који је требало да буду послати у Цирих", рекла је агенцији Франс прес једна портпаролка Центра, која је навела да је вредност дијаманата 37 милиона евра.

Медији су раније објавили да је њихова вредност 350 милииона евра.

Четворица наоружаних мушкараца довезла су се синоћ између 19.47 и 20 часова у два возила у тренутку док се из транспортног возила вредна пошиљка пребацивала у путнички авион компаније "Свис", саопштили су белгијски званичници.

"Мушкарци су били наоружани и маскирани. Нису се чули пуцњи и нико није повређен", рекао је портпарол тужиоца у Бриселу, а преноси Ројтерс.

Лопови су се великом брзином одвезли после пљачке и једно возило је полиција пронашла, а медији преносе да је возило запаљено.

Белгијски медији преносе да су пљачкаши у року од свега три минута извели целу операцију, без иједног испаљеног метка и без повређених.

Како медији преносе, они су се у два аутомобила пробили на писту аеродрома све до авиона компаније "Свис", а онда уз претњу ватреним оружјем, украли пошиљку са дијамантима, златом и накитом. 

Полиција трага за пљачкашима.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво