Читај ми!

Напад на иранске дисиденте у Багдаду

Шест особа погинуло, а више до 40 повређено у ракетном нападу на један камп у близини Багдада, у коме се налазе ирански дисиденти. Нико није преузео одговорност за гранатирање избегличког насеља, које је смештено у некадашњој америчкој бази.

У ракетном нападу на камп у близини Багдада, у коме се налазе ирански дисиденти, погинуло је шест особа, а више од 40 је повређено, саопштила је ирачка полиција.

Како преноси АП, засад ниједна група није преузела одговорност за напад на бившу америчку војну базу кемп Либерти.

Један ирачки званичник рекао је да је на камп испаљено око 40 пројектила, а Уједињене нације су апеловале на ирачке власти да хитно истраже овај инцидент.

У кампу привремено бораве припадници групе Муџахедин е Калк, која се противи режиму у Техерану, а Уједињене нације треба да пронађу решење за њихов премештај у иностранство.

Из кампа Ашраф где су боравили од осамдесетих, прошле године је, на инсистирање Ирака, око 3.000 иранских дисидената премештено у камп Либерти.

Њихова група формирана је шездесетих година како би пружала отпор шаху, а после Исламске револуције 1979. године у којој је он свргнут почела је оружану побуну против иранских верских владара, подсећа АФП.

Група тврди да је положила оружје и да жели да свргне режим у Техерану мирним путем.

Британија је 2008. године уклонила ову групу са списка терористичких организација, ЕУ је то учинила 2009, а САД 2012. године

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије