Читај ми!

Украли 200 милиона долара с картица

Против 18 људи у САД поднета кривична пријава за крађу података са кредитних картица у једној од највећих међународних превара у којој је украдено најмање 200 милиона долара. У откривање преваре, биле су укључене полиције 13 држава, на четири континента.

Суд у америчкој савезној држави Њу Џерси подигао је оптужнице против 18 особа, осумњичених за организовање највеће преваре са кредитним картицама у Сједињеним Државама. Хапшењем осумњичених за сајбер криминал, спречена је штета већа од 200 милиона долара, крађом идентитета преко података са украдених или фалсификованих кредитних картица.

"Размере ове завере биле су огромне. Украдено је више од 25.000 картица. Пре хапшења, милиони долара су завршили на рачунима у Канади, Пакистану, Индији. Десетине хиљада долара нађене су приликом хапшења", каже тужилац Пол Фишмен.

У откривање преваре биле су укључене полиције 13 држава, на четири континента. Сви ухапшени су мушкарци, стари између 18 и 25 година.

Федерални истражни биро (ФБИ) наводи да су ухапшени почели с преварама 2007. године користећи софистицирани шему, да су деловали у 28 америчких држава и пребацивали новац на рачуне у САД, Канади, Румунији, Кини, Јапану, Пакистану, Индији и Уједињеним Арапским Емиратима.

Група је, користећи се с најмање 7.000 лажних идентитета, дошла до података са више од 25.000 кредитних картица. Истрага је до сада утврдила да је украдено 200 милиона долара, али се страхује да је коначна сума већа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара