Исламисти прете Меркеловој

У троминутном видеу који је освануо на интернету радикални исламиста Абу Азам прети немачкој канцеларки Ангели Меркел и председнику САД Бараку Обами. "Док се сећамо 'арапског пролећа', једва чекамо 'европско лето'", поручује Азам.

Радиклани исламисти прете немачкој канцеларки Ангели Меркел и председнику САД Бараку Обами. Видео порука која се појавила на интернету је највероватније из Египта, где су емигрирале десетине салафиста, које одликује радикално тумачење ислама, пише немачки Велт.

У троминутном видеу исламиста, који себе назива Абу Азам, отворено прети терористичким нападима у Немачкој.

"Док се сећамо 'арапског пролећа', једва чекамо 'европско лето'", каже Абу Азам. и поручује "Осама, сачекај нас. Желимо да видимо Обаму и Меркелову мртве".

Као што је било напада на Светски трговински центар у Њујорку, биће напада и на Рајхстаг, прети исламиста.

Портпарол немачке обавештајне службе потврдио је да су њени агенти видели овај снимак и да га анализирају.

Процене су да око 4.000 салафиста живи у Немачкој, док укупна муслиманска популација броји око четири милиона људи. Немачке власти појачале су надзор над овим групама.

Ханс Георг Масен, председник Федералне канцеларије за заштиту устава, упозорио је да је због развоја ситуације у северној Африци десетина салафиста прешло из Немачке у Египат, међу којима и неки који се сматрају насилним екстремистима. 

Учешће Немачке у мисији НАТО снага у Авганистану и ангажовање војних транспортних авиона као испомоћ француским и малијским трупама у борби против исламиста разлози су за бојазан од напада на немачком тлу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара