Читај ми!

Смртна казна за лидера северноафричке Ал Каиде

Лидер северноафричке Ал Каиде Абделмалек Друкдел, који је у бекству, суд у Алжиру осудио на смрт. Друкдел се терети да је 2007. учествовао у бомбашким нападима на зграду владе и канцеларије УН, у којима је погинуло 26, а рањено 177 људи.

Алжирски суд осудио је на смрт лидера огранка Ал Каиде у Северној Африци Абделмалека Друкдела, у бекству, због повезаности са двоструким самоубилачким нападом извршеним 2007. године, објавила је агенција АПС.

Друкдел, који предводи организацију Ал Каида у исламском Магребу, осуђен је због учествовања у бомбашким нападима на зграду владе и канцеларије Комитета за избеглице Уједињених нација, у којима је погинуло 26, а рањено 177 људи.

Још десеторо његових сарадника такође је осуђено на смрт, објавила је агенција, додајући да је само четворо оптужених у било у судници да чује пресуду.

АФП наводи да је вест о казни објављена у тренутку када је друга група повезана с Ал Каидом у Алжиру, отела групу странаца и локалних становника, на гасном пољу у близини границе са Либијом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије