Читај ми!

Протест против геј бракова у Паризу

Организован протест против хомосексуалних бракова у Паризу на позив католичке цркве и опозиционе деснице. Полиција очекује око 300.000 људи. Француски парламент 29. јануара разматрa нацрт закона.

Неколико стотина хиљада људи који се противе хомосексуалном браку окупљају се у Паризу на великом скупу на позив католичке цркве и опозиционе деснице. Француски парламент треба 29. јануара да размотри нацрт закона о хомосексуалним браковима и о усвајању деце у тим браковима.

Париска полиција је навела да очекује око 300.000 људи који ће из различитих места доћи до Ајфелове куле и додала да је метро затворен и да ће то бити један од највећих скупова у последњих десет година.

Тај закон представља део обећања председника Франсоа Оланда у предизборној кампањи. Хомосексуални бракови су већ легализовани у више европских држава - Великој Британији, Шпанији, Португалу и Холандији.

Тај нацрт закона, међутим, постаје све мање популаран. Према последњим анкетама, 56 одсто Француза је за хомосексуални брак, док је 50 одсто за усвајање деце. За тај брак пре неколико месеци било је више од 65 одсто испитаних Француза.

На скупу се очекују верски званичници. Скуп ће бити подељен. У једном ће бити представници и симпатизери католика, а у другом представници и симпатизери деснице Уније за народни покрет (УМП), партије бившег председника Николе Саркозија.

Саркози, међутим, неће присуствовати скупу, као ни председница екстремно десничарског Националног фронта Марин ле Пен.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије