Читај ми!

Полицајци у школама у САД?

Након прошломесечног масакра у школи у Конектикату, америчка администрација разматра увођење полицијаца у државне школе који би се бринули о безбедности ученика, пише Вашингтон пост. То би била једна од мера у пакету чији је циљ да се спрече даљи напади ватреним оружјем, наводи лист.

Администрација америчког председника Барака Обаме разматра финансирање програма који би у државне школе увео полицајце задужене да се брину о безбедности ученика, пише Вашингтон пост.

Престонички дневник наводи да би то била једна од мера у пакету чији је циљ да се спрече даљи напади ватреним оружјем, након прошломесечног масакра у школи у Конектикату.

Предлог је изнела демократска сенаторка из Калифорније Барбара Боксер на састанку с потпредседником САД Џозефом Бајденом.

Према њеним речима, Бајден је позитивно реаговао на ту идеју.

"Ако школске власти процене да је потребна полицијска заштита, сматрам да је важно и да је добију" , истакла је сенаторка.

Бајден би требало да се састане с представницима индустрије видео игрица, које се сматрају једним од "окидача" за тинејџере који замене компјутерски свет са реалним и узму оружје у руке.

Амерички потпредседник имао је неуспешан састанак са челницима Националне асоцијације за оружје (НРА), а о резултатима свих сусрета у уторак ће обавестити председника Обаму.

Према незваничним информацијама, Бајденов план за смањење оружаног насиља предвиђа забрану продаје полуаутоматског оружја, иако челници удружења тврде да такав законски предлог нема шансе да добије већину у Конгресу.

Јавност у САД је огорчена након прошломесечног масакра у школи у Конектикату у коме је убијено 27 људи, од којих 20 деце, али су ставови подељени око предлога да се уведе забрана продаје аутоматског оружја.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво