Читај ми!

Нова руска нуклеарна подморница

Пуштена у употребу нова руска нуклеарна подморница "Јуриј Долгоруки" која може да носи 16 интерконтиненталних балистичких ракета.

Руска морнарица пустила је у употребу нову нуклеарну подморницу која ће бити окосница флота и замениће застарелу подморницу која се користи још из времена Совјетског Савеза.

Нова подморница "Јуриј Долгоруки" може да носи 16 интерконтиненталних балистичких ракета. У току је тестирање још једне такве подморнице, док су још две у фази израде.

Председник Русије Владимир Путин честитао је на конференцији за новинаре посади нове подморнице оценивши да ће пловило бити "снажно оружје" које ће гарантовати безбедност земље.

Увођење нове подморнице у руску флоту део је амбициозних планова који предвиђају улагања од 657 милијарди долара у модернизацију наоружања до 2020. године.

Путин је рекао да ће 132 милијарде долара од тог новца бити уложено у нове подморнице и борбене бродове и оценио да је модернизација морнарице један од приоритета.

Пуштање у погон нове нуклеарне подморнице поклапа се са припремама руске морнарице за највеће поморске маневре још од времена Совјетског савеза који ће бити одржани у Медитеранском мору, у близини сиријске обале. У вежби ће учествовати све четири руске флоте.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара