Читај ми!

Оптужени за силовање пред судом

Пред суд у Њу Делхију, изведена петорица мушкараца оптужених за силовање и убиство 23-годишње Индијке. Због одлуке суда да затвори седницу за јавност, оштро протестовали адвокати оптужених који су пристали да их бране бесплатно.

Петорица мушкараца оптужених за силовање и убиство 23-годишње Индијке појавили су се пред судом у Њу Делхију, где им је прочитана оптужница, али је седница била затворена за јавност.

Због одлуке суда да затвори седницу за јавност, адвокати оптужених, који су пристали да их бране бесплатно, оштро су протестовали.

''Док их суд не осуди они су невини. Да су синови милионера, нико против њих не би ни протестовао'', истиче адвокат оптужених.

Петорица мушкараца између 19 и 35 година су 16. децембра силовали 23-годишњу студенткињу из Њу Делхија, а затим су њу и њеног дечка пребили гвозденим шипкама и избацили их из аутобуса.

Девојка је 28. децембра умрла у болници у Сингапуру, а оптуженима прети смртна казна.

Суђење по убрзаном поступку

Како јавља Си-Ен-Ен, пошто је оптуженима прочитана оптужница, процес ће бити пребачен на специјални суд, како би се одвијао по убрзаном поступку.

У одвојеном поступку судиће се и шестом осумњиченом, који је малолетан.

Саслушање петорице оптужених уследило је пошто је у Индији забележен нови случај групног силовања, у предграђу Њу Делхија.

Тело 21-годишње девојке је јуче пронађено у предграду главног града Индије, а отац жртве тврди да је и она била жртва групног силовања.

Ухапшена су двојица осумњичених, а трећи је у бекству.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво