Више од пола милиона бескућника у САД

Број сиромашних у Америци је порастао на рекордних 46 милиона, а статистика показује да у САД живи 630 хиљада бескућника. Иако је темпо запошљавања стабилан, није довољан да обори стопу незапослености са 7,8 одсто.

У Америци је током децембра отворено још 155.000 радних места. То указује да је темпо запошљавања стабилан, али не и довољан да обори стопу незапослености са 7,8 одсто. У исто време број сиромашних је порастао на 46 милиона.

Амерички цензусни биро саопштава да сада има рекордних 46 милиона сиромашних, док их је крајем 20. века било 31 милион. Статистика показује и да у Америци живи више од 630 хиљада бескућника.

У последње две деценије, Америка је постала богатија за 15 милиона сиромашних. Бескућници ратни ветерани, незапослени, грађани који грцају у дуговима и трпе притисак због стамбених кредита.

Стручњак за прехрамбену политику Хана Лупијен каже да су људи принуђени да траже помоћ, јер "једва састављају крај с крајем, посебно у Њујорку где трошкови становања поједу и до 60 одсто породичних месечних примања''.

У Њујорку живи 46 хиљада бескућника. Поједине невладине организације отварају социјалне кухиње.

Ивон Кесиди из ''Соуп Кичен'' каже да број оних који немају ни да једу непрестано расте.

"У 2012. послужили смо 11 хиљада оброка више него у претходној години. Овакве кухиње потребније су него икад до сада, а наш буџет се тањи'', каже Кесиди.

Они који траже помоћ, углавном добијају маркице за храну вредне 400 долара месечно за трочлану породицу. Лане су маркице за храну плаћене 75 милијарди долара. Предвиђа се да ће тај трошак расти.

Од 2008. године, када је финансијска криза погодила континент, број оних који се региструју при добротворним организацијама 60 одсто је већи.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво