Читај ми!

Хапшења због педофилије у САД

У протеклих пет недеља ухапшено 245 људи у оквиру истраге о дечијој порнографији која се спроводи у САД, Мексику и још пет земаља. Идентификовано 123 детета жртве порнографије.

Америчка Агенција за имиграцију и царину саопштила је да је у протеклих пет недеља ухапшено 245 људи у оквиру међународне истраге о дечијој порнографији.

Директор Агенције рекао је да су током истраге, која је окончана у децембру, идентификована 123 детета жртве порнографије, од којих 110 у САД. Нека од деце су била стара свега две године, преноси Ројтерс.

Истрага под називом "Операција Сунцокрет", спроведена је у Сједињеним Америчким Државама, Мексику и још пет земаља. Спасено се 44 детета директно од особа које су их злостављале.

Директор агенције за имиграцију и царину Џин Мортон изјавио је да је задовољан јер су завршена хапшења.

"Ово је крај приче о перверзној, продорној и насилној експлоатацији веома младе деце, од оних који су задовољавали своју тамну страну уврнутости. Искоришћавање деце преко интернета је део наших савремених живота и дешава се широм света, и то у великој мери", упозорио је Мортон.

У 19 америчких држава пронађено је 110 деце, а остала су живела у другим земљама. Мортон није прецизирао о којим земљама је реч, осим да је било неких случајева у Мексику.

"Операција Сунцокрет" део је напора да се нађу жртве и ухапсе злостављачи и они који праве или дистибуирају дечју порнографију. Злостављана деца су узраста од мање од једне до 17 година.

Недавно је суд у Сеулу, осудио педофила на 15 година затвора и наредио хемијску кастрацију. То је први пут да је изречена таква пресуде од како је у јулу прошле године, у Јужној Кореји ступио на снагу закон који допушта кастрацију осуђених сексуланих преступника који су напали децу млађу од 15 година.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво