Читај ми!

Туриста, самурај и камиказа

Јапански камионџија Тошифуми Фуџимото као туриста обилази линије фронта у Сирији. Прошле године боравио у Јемену, био у Египту у време пада Мубарака, планира пут у Авганистан. Ја сам нека мешавина самураја и камиказе, каже Фуџимото.

Тошифуми Фуџимото, јапански камионџија, напустио је своју досадну свакодневну рутину и отишао на годишњи одмор где има за њега адреналина - посећује прве линије фронта сукоба у Сирији.

"Сваког јутра идем на другу линију фронта", рекао је Фуџимото, пре него што се сликао са побуњеничким борцима у граду Алепу, на северу Сирије.

"Идем сам јер ниједан водич неће да иде на фронт са мном. Веома је узбудљиво и адреналин је невероватан и неупоредив", рекао је 45-годишњи Јапанац који је током једне недеље прошао неколико опасних квартова Алепа. Носи два фото апарата и једну камеру, као и јапанску војну униформу. Постао је локална атракција.

Скоро да не зна енглески и још мање арапски и споразумева се уз помоћ преводиоца "гоогле транслате". 

"Идем на прву линију фронта с војницима армије Слободне Сирије. Ја сам туриста конфликтне зоне", рекао је Јапанац који обично вози камион са цистерном са бензином, водом или чоколадом од Осаке до Токија и Нагасакија.

Фуџимото каже да је прошле године обишао линије фронта у Јемену, био је у Египту за време пада режима Хоснија Мубарака а сада планира боравак с талибанима у Авганистану.

У Алепу се креће без кациге и панцира, док му борци вичу:"Трчи, трчи, има снајпериста".

"Ја нисам мета снајпериста јер сам туриста. Не плашим се и да пуцају, ја сам нека мешавина самураја и камиказе", рекао је јапански туриста.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво