Читај ми!

Масакр у Швајцарској

У швајцарском селу пијани нападач наоружан пушком убио три жене, а ранио двојицу мушкараца. Полиција га ранила и ухапсила.

Три жене су убијене а два мушкарца рањена када је нападач отворио ватру у селу Делону, у швајцарском кантону Вале, саопштила је полиција.

Осумњичени је претио полицији приликом покушаја хапшења, те су полицајци пуцали и ранили га, а потом су га одвели у притвор, јавила је агенција Ројтерс.

Нападач је становник села Делон, стар око 30 година, који је био наоружан полуаутоматском пушком и веома пијан.

Шеф полиције кантона Вале Роберт Стајнер рекао је да је нападач користио пушку која је била стандардно оружје швајцарске војске у првој половини 20. века. 

Један сељанин рекао је да је међу жртвама напада и жена у осамдесетим годинама. Полиција је затворила улицу где је било место напада.

Тужилац Катрин Сепи изјавила је да је убица, чије име није саопштено, познавао неке од жртава, али да није познато да им је претио. 

„Незапослен је и под психијатријским је третманом најмање од 2005. године, када је први пут смештен у менталну институцију", објаснила је Сепи. 

Још није познато како је убица дошао до оружја, али се пушка коју је користио може купити у продавницама војне опреме. 

То оружје је популарно међу Швајцарцима. У домовима у тој земљи, у којима живи мање од осам милиона људи, има најмање 2,3 милиона комада оружја. 

Упркос томе масовна убиства се ретко догађају у Швајцарској.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара