Читај ми!

Камерон за јачање светске привреде

Дејвид Камерон од лидера "Групе 8" тражи да приоритет буде јачање светске привреде. Британски премијер је изнео и план чија суштина је унапређење трговине, пореске политике и транспарентности.

Британски премијер Дејвид Камерон објавио је писмо које је послао лидерима "Групе 8" (Г8) привредно најјачих земаља света, у којем је изнео план британског председавања Г8, приоритети су јачање привреде света, унапређење трговине, пореске политике и транспарентности.

У писму објављеном дан пошто је Велика Британија преузела једногодишње председавање Г8, Камерон је рекао да жели да дугорочно подстакне привредни раст, запошљавање и просперитет.

"У средишту мог програма за самит Г8 су три питања, унапређење трговине, обезбеђивање наплате пореза и повећање транспарентности", написао је Камерон.

Премијер је рекао да се нада да ће лидери Г8 "искористити прилику" за то на Самиту Г8, јуна у Северној Ирској, и позвао на "јако политичко руководство" и "детаљан политички рад".

О трговинским питањима Камерон је рекао да је "на столу огроман посао" ове године, укључујући "могући договор ЕУ и Канаде, почетак преговора ЕУ и Јапана, и продубљивање интеграције Русије у у светску трговину".

Британски премијер је о порезима написао да "као група од осам главних привреда, заједно имају прилику да подстакну колективну међународну акцију".

"Можемо предњачити у размени информација у борби против злоупотребе система", каже премијер.

Камерон је позвао лидере Г8 да "ставе нов и практичан нагласак на транспарентност, одговорност и отвореност влада", у партнерству са мање развијеним и економијама у развоју.

Британски министар спољних послова Вилијам Хејг ће 10. и 11. априла у Лондону бити домаћин министрима иностраних послова земаља Г8 (Канада, Француска, Немачка, Италија, Јапан, Русија, Велика Британија и Сједињене Америчке Државе), плус Европска унија.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара