Велика вежба руске морнарице

Уз учешће свих својих главних флота, руска Ратна морнарица крајем месеца одржаће велику вежбу у Средоземном и Црном мору. Вежба тих размера одржаће се "први пут после неколико деценија", истиче се у саопштењу руског Министарства одбране.

Ратна морнарица Русије ће крајем овог месеца имати велику вежбу у Средоземном и Црном мору, уз учешће свих својих главних флота, саопштило је руско Министарство одбране.

Вежба ратних бродова из Северне флоте, Балтичке, Црноморске и Пацифичке флоте, треба да "побољша команду, осигура и увежба вишенаменску интеракцију снага флота у далеким поморским зонама".

Морнаричка Служба за штампу каже да ће се вежба тих размера одржати "први пут после неколико деценија".

Додаје се да се вежбом која је у складу са планом борбене обуке Оружаних снага Русије за 2013. годину жели заједничко извођење задатака свих флота, као јединствене морнаричке групе.

Датуми почетка и заврштека вежбе нису још познати. Снаге ангажованих флота сада плове ка одредиштима вежбе, преносe РИА Новости.

Морнаричка пешадија и падобранци из снага са Северног Кавказа биће укрцани у амфибијске бродове, а вежбаће и остало особље Ратне морнарице да би стекло неопходне морнаричке вештине, наводи се у саопштењу.

Број коментара 63

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије