Читај ми!

Славље и ватромет широм света

Уз спектакуларне ватромете на главним трговима милиони људи у великим светским метрополама дочекали су нову 2013. годину.

Милиони људи у великим светским градовима, од Сиднеја и Хонг Конга, Дубаија и Лондона, Њујорка, Лос Анђелеса и Хаваја дочекали су 2013. годину уз спектакуларне ватромете на главним трговима, а највећу пажњу поново привлачи прослава на њујоршком Тајмс скверу.

У Њујорку је више од милион људи на улици дочекало Нову годину уз традиционално спуштање кристалне кугле на Тајмс скверу а пред поноћ је и саопштена одлука о усвајању буџета.

Спектакуларни ватромет организован у сиднејској луци коштала је 6 милиона и 900 хиљада долара.

У Мијанмару, прва прослава на отвореном - после 50 година војне диктатуре.

У Њу Делхију отказано славље. Паљене су свеће у знак солидарности са жртвом силовања која је подлегла повредама.

Први пут у последњих 19 година, огласио се севернокорејски лидер. Позвао је на окончање неспоразума измеђ две Кореје.

"Веома је важно да окончамо питање поделе земље и доведемо до поновног спајања, како би отклонили несугласице између севера и југа", рекао је председник Северне Кореје Ким Џонг Ун .

Москва је прва европска престоница која је дочекала Нову годину великим ватрометом близу Кремља, а Црвени трг био је испуњен хиљадама људи.

"Верујемо да можемо да променимо живот око нас и постанемо бољи, да можемо да будемо пажљивији, осећајнији и милостивији", истакао је председник Русије Владимир Путин.

У Рио Де Жанеиру приређен 16-минутни ватромет који се видео са плаже Копакабана, где се окупило више од два милиона људи.

Власти Венецуеле отказале су дочек Нове године, због лошег здравственог стања председника Уга Чавеса.

У Лондону је 250 хиљада људи уз ватромет дочекало нову 2013. Славило се и тамо, где је криза, у Шпанији.

"Молим Вас, хајде да окончамо кризу. За мене се ништа није променило. Звона звоне. Премијеру Рахој, где је мој новац", истиче један Шпанац.

Берлин је приредио шоу "Добродошла 2013." испред Бранденбуршке капије. Учествовало је више од 260 певача и познатих личности.

Концерту у Риму присуствовало је око 300 хиљада људи, а Нову годину на улицама Париза дочекале су хиљаде Француза и туриста, упркос киши и ветру. Неки су били незадовољни због тога што за дочек у није било ватромета ни концерта.

Учитељ фенг шуа из Хонгконга предвиђа да ће ова година бити мање турбулентна него 2012. која је била у знаку змаја - и елемента воде и значила је страх.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво